Planning

Plannen is erg belangrijk in het onderwijs en er komt veel bij kijken. Hoe plan je de dagonderdelen in; de kringmomenten, speelwerklessen, buitenspelen, speellokaal etc. Welke doelen sluiten hierbij aan en wat wil je op dat moment observeren? Iedereen plant op zijn eigen manier. Om het een beetje gemakkelijker te maken, zijn hieronder een aantal formulieren te vinden waar je gebruik van kunt maken bij het maken van je planning. In de leerkrachtenbundel (te koop via de hoofdpagina) staan vele planningen die de leerkracht kan gebruiken bij het vormgeven van het onderwijs. Neem eens een kijkje!

Ontwerpschema

Reflectieformulier: per week

Dit schema kun je ook gebruiken bij het voorbereiden van een thema. Dit schema komt op hetzelfde neer als themaplanning formulier 2, alleen in een woordspin-schema. 

Dit reflectieformulier kun je invullen na een week voor de klas te hebben gestaan. Dit kan tevens ook dienen als een overdrachtsformulier voor je duo. 

Voor de pabo-studenten onder ons

Vaak wordt vanuit de pabo een lesvoorbereidingsformulier aangeraden waar je úren mee bezig bent om dit goed genoeg in te vullen. Om het gemakkelijker te maken, staat hieronder een lesvoorbereidingsformulier waar alles in staat wat belangrijk is in een voorbereiding en waar de pabo naar vraagt. Daarnaast staat er een formulier waarmee je de speelwerklessen kunt voorbereiden gedurende een thema. Dit formulier kun je steeds weer aanvullen.