BLINK Geïntegreerd 7/8


Op Leven en Dood #1

Na het succes van de vorige blogs over het thema Fantastische Families heb ik toch besloten om het dit thema anders te doen. In het vorige thema was vooral behoefte naar inspiratie voor het eindproduct. Tijdens de blogs over het thema 'Op leven en Dood' zal ik daar de nadruk op leggen!

Lees meer »

Fantastische Families #4

'Indianenfamilies'De onderzoeksles 'indianenfamilies' vraagt van de kinderen het vermogen om een verhaal van twee kanten te bekijken. Kinderen weten dat het kappen van bossen niet echt bevorderlijk is voor het milieu, maar snappen ze de kant van de houthakkers ook? 

Lees meer »

Top Hoofdpersonen

Omdat veel leerkrachten en kinderen het lastig vinden om juiste hoofdpersonen met hun families te vinden hoop ik met deze blog voor wat ideeën te kunnen zorgen.

Lees meer »

Onderzoeksvragen en Hoofdpersonen

Op de twee voorgaande blogs van Fantastische Families kreeg ik veel reacties. Bedankt! Hieruit kwam naar voren dat leerkrachten behoefte hebben aan voorbeelden van onderzoeksvragen en hoofdpersonen.

Lees meer »

Fantastische Families #2

Na de Intro-les konden de kinderen niet wachten met beginnen aan het eindproduct. Toch moeten kinderen voor dat ze beginnen van mij één onderzoeksles gevolgd hebben. Wanneer ze hierna beginnen aan een eindproduct komen ze niet in tijdnood en kan het eindwerk aangepast worden naarmate de andere onderzoekslessen gevolgd worden. 

Lees meer »