Groep 8 magazine

Het laatste jaar op de basisschool is natuurlijk heel speciaal. Kinderen gaan naar de middelbare school, gaan studeren en hierna werken. Het is dan altijd leuk om iets tastbaars mee te geven. 

Maak samen met je klas een 'Groep 8 magazine'!

Je kunt het met je klas zo gek maken als je zelf wilt. Een paar tips met onderdelen die je niet kunt missen!

- Fotomuur
Verzamel zoveel mogelijk leuke foto's van de groep en reserveer hier om de zoveel pagina's een dubbele pagina voor. Het is altijd leuk om na 20 jaar je eigen pukkelige
12-jarige gezichtje nog een keer te kunnen bekijken! 

- Interviews
Kinderen kunnen leerkrachten interviewen. Ze vragen hierbij bijvoorbeeld wat het lievelingseten van de gekke meester was of wat de liefste juf van de school van hun klas vond. Erg leuk om later terug te lezen!

- Een niet kinderachtig vriendenboekje
Leerkrachten zijn hier vaak geen fan van, maar het kan super leuk worden! Je moet kijken of het sociale klimaat in de klas goed genoeg is om dit te kunnen doen.
Laat ieder kind een eigen pagina maken. Ze versieren de pagina zo leuk mogelijk en zetten vragen als: wat vond je van mij? Wat vond je het leukste dat je met mij hebt meegemaakt? etc. Andere kinderen kunnen hier iets bijschrijven!
Check voor de zekerheid voor het afdrukken de reacties op de pagina's!

- Eigen maken
Het leukste is natuurlijk als je het magazine met je klas 'eigen' maakt. Verzin samen leuke pagina's met verhalen, lovestories, roddels over juffen, zelfbedachte schoolreis, kampverhalen, enz. Er is genoeg te bedenken! Nogmaals, je maakt het zo gek als je zelf wilt!