1. In contact blijven met leerlingen in Padlet!

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 13:18

Padlet

Padlet is niet alleen handig voor de kleuterleerkrachten, maar zeker ook voor de bovenbouw!

Als meester van groep 8 heb ik een paar hele leuke opdrachten verzameld die het thuis werken voor kinderen wat makkelijker te verdragen maakt. Zo heb ik het groep 8 spel gevonden in de facebookgroep 'Bovenbouwwereld (gr 5-8)'. Bij dit spel is het de bedoeling dat kinderen punten verdienen door opdrachten te doen. Als bewijsvoering hebben ze hier foto's en filmpjes van gemaakt. Nu is het natuurlijk heel erg leuk als je al het bewijs binnen krijgt, maar via mail zorgt dit al gauw voor een volle inbox..

Daarom gebruik ik Padlet. Padlet is een digitaal prikbord waarin kinderen met hun google-account (van MOO of andere online leeromgevingen) foto's en filmpjes kunnen plaatsen. Zo kan niet alleen jij de foto's en filmpjes zien, maar ook klasgenoten hebben (wanneer uitgenodigd) toegang tot de bestanden van hun klasgenoten. 

Belangrijk is dat je de juiste instellingen aan of uit zet. Zo kun je bijvoorbeeld bij instellingen de mogelijkheid dat heel de wereld het prikbord kan zien uitschakelen. Dan is het prikbord alleen zichtbaar voor genodigden. 

Omdat kinderen vooral filmpjes maken op hun eigen smartphone is het handig dat ze de Padlet app downloaden op hun telefoon. Zo kunnen ze inloggen met hun Google account en foto's en video's gemakkelijk toevoegen.

Kinderen kunnen, wanneer ingelogd en toegevoegd, foto's en video's delen tot een bepaalde grootte MB's. Grotere filmpjes willen niet altijd lukken, maar foto's wel!

Hieronder kun je zien hoe het digitale prikbord van mijn groep 8 er tot nu toe uitziet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.