2. Beetje humor in deze serieuze tijd!

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 13:48

Een beetje humor kun je gebruiken om kinderen te laten vergeten dat ze zich zorgen maken. Uitstralen dat alles goed komt is belangrijk. Ik gebruik daar een app voor die je hier niet meteen voor zou verwachten: Snapchat!

Snapchat valt onder Sociale Media. Mensen sturen elkaar foto's en filmpjes van allerlei dingen. Wat volgens mij juist niet de bedoeling is, is dat je Snapchat download om je leerlingen heel de dag te spammen met foto's van je kat die met zijn hoofd vast zit in een boterham. Waar je het wel voor kan gebruiken is foto's maken met filter! Bekijk de fantastisch fotogenieke meester hieronder maar eens!

Deze foto's stuur ik niet via Snapchat naar kinderen, maar deze sla ik op. Nadat ik de foto heb gemaakt (dat kan met verschillende filters) kan ik links onder de foto opslaan. Deze wordt dan opgeslagen in mijn galerij in de map Snapchat. 
Ik kan deze foto's naar mezelf mailen, waarna ik ze in werkbladen of creatieve opdrachten kan zetten om deze te pimpen. 

Kinderen uit mijn klas vinden het bijzonder grappig wanneer de meester zichzelf voor gek zet. Ze moeten erg lachen om mij als olifant, met een bizar grote mond of als een stokstaartje. 

Resultaat: Kinderen lachen even, ze vergeten alle narigheid voor een tijdje en jij hebt jezelf even lekker voor gek gezet. WINWIN!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.