3. Lol maken op afstand!

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 11:46

In real-life lol maken in de klas is er nu even niet bij, maar dat kan net zo goed online! 

Persoonlijk vind ik het leuk om mijn groep 8 soms in de maling te nemen, grapjes te maken of mezelf voor gek te zetten. Lol maken kan zo nu en dan op school. Tegenwoordig is dat met onderwijs op afstand best lastig te realiseren.. 

Ik zocht naar een manier om op een leuke en leerzame manier in contact te blijven met mijn groep. Ik zocht naar leerzame spelletjes en al gauw kwam 'Trivia Crack' naar boven. Trivia Crack is te vergelijken met het spel Triviant, waarin je punten kunt verdienen door vragen te beantwoorden. De vragen gaan over allerlei onderwerpen. 

Ik heb de ouders uit groep 8 een mail gestuurd met de boodschap dat kinderen dit kunnen spelen tegen klasgenoten om met elkaar in contact te blijven op een leuke en leerzame manier. Ook heb ik mijn accountnaam in de mail vermeld zodat kinderen mij kunnen uitdagen (als ze durven).

Binnen 10 minuten werd ik uitgedaagd door acht kinderen. Kinderen kunnen elkaar chatberichten sturen terwijl ze het spel spelen. Eén kind gaf toe dat het zo'n leuk spel is dat ze eerst niet door had dat ze stiekem aan het leren is.

Het is een heel leuk spel, en voor leerkrachten goed voor je zelfvertrouwen! Tot nu toe ben ik ongeslagen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.