De BLINK- Blog

Gepubliceerd op 1 juli 2019 om 17:35

Veel scholen zijn overgestapt op de methode BLINK. Op de school waar ik (Frank) werk zijn we vorig schooljaar begonnen met BLINK Wereld Geïntegreerd. 
Waar veel leerkrachten tegenaan lopen is dat BLINK wat meer vraagt van de leerkracht dan voorgaande methoden.


BLINK Wereld ziet de leerkracht als 'reisleider die de kinderen op hun reis door de wereld langs de hoogtepunten leidt'. Oei.... Dat klinkt heel anders dan 'gewoon' het verhaaltje over Napoleon vertellen, waarna de verwerking volgt en klaar. En het is ook heel anders:

Van jou als leerkracht wordt verwacht dat je de kinderen coacht, de onderzoekende houding van kinderen stimuleert, eindprojecten kunt beoordelen en helpt met het bedenken van onderzoeksvragen. Veel leerkrachten ervaren het werken met BLINK geïntegreerd als lastig. Ik niet. Ik vind het super!

Samen met mijn klas zou ik jou graag willen helpen. Deze blog is er voor leerkrachten die inspiratie zoeken voor eindopdrachten of onderzoeksvragen, vragen hebben en met elkaar willen brainstormen door hieronder reacties achter te laten.

Ik wens je veel leesplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

susanne
5 jaar geleden

Beste Frank,
Ik werk sinds een jaar met heel veel plezier met de methode Blink wereld geïntegreerd. Ik vind het geweldig om de onderzoekende houding van kinderen te stimuleren en ik vind het gaaf om te zien hoe kinderen hun talenten kunnen inzetten bij deze methode. Om andere leerkracht te inspireren en tips en lesideeën uit te wisselen heb ik op facebook de groep Blink wereld geïntegreerd opgericht. https://www.facebook.com/groups/1718003374977038/ Ondertussen zijn er al meer dan 1000 leden. Misschien kunnen we in de toekomst wat voor elkaar betekenen. Als je het goed vindt zal ik in ieder geval je site benoemen op de facebook groep. Ik ben benieuwd naar je lesideeën die je hier gaat delen.
Met vriendelijke groet,
Susanne