Top Hoofdpersonen

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 om 18:54

Hoofdpersonen met hun Families
Fantastische Families

Omdat veel leerkrachten en kinderen het lastig vinden om juiste hoofdpersonen met hun families te vinden hoop ik met deze blog voor wat ideeën te kunnen zorgen.

Onderstaand 9 hoofdpersonen met hun familie en onderzoeksvraag. Deze voorbeelden komen van de kinderen uit mijn eigen klas!

Napoleon Bonaparte

Een groep jongens heeft Napoleon als onderwerp gekozen. Ik heb deze hoofdpersoon goedgekeurd omdat zijn broer (Lodewijk Napoleon) ook een rol speelde in het verhaal van de beroemde Napoleon!

Onderzoeksvraag: Hoe heeft Napoleon alles kunnen verliezen?
voorwaarde hierbij was wel dat zijn familie in het eindproduct ook besproken zou worden. Bijv.: De rol van Lodewijk in Nederland.


Jozef Stalin

Jozef Stalin is gekozen na een les over het oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na twijfel heb ik deze persoon goedgekeurd in de hoop dat de kinderen meer informatie zouden vinden over de jeugd van Stalin.

Onderzoeksvraag: Hoe heeft het leven van Stalin ervoor gezorgd dat hij communistisch en zo meedogenloos werd?


Anne Frank

Anne Frank zie ik steeds terugkomen in eindproducten. Toch lijken kinderen het onderwerp niet zat te raken. Ik heb het onderwerp goedgekeurd omdat Anne o.a. over haar familie schrijft in haar dagboek.

Onderzoeksvraag: Hoe was het om met zoveel mensen ondergedoken te zitten?


Elvis Presley

Een groep meiden heeft voor Elvis gekozen. Alleen omdat ze vertelde hun onderzoek te houden over wat zijn jeugd bijgedragen heeft aan zijn succes en gevoelens heb ik de hoofdpersoon goedgekeurd.

Onderzoeksvraag: Zou was het om te leven als Elvis Presley?


John F. Kennedy

John F. Kennedy is van zichzelf al bekend, maar ook zijn familie! Perfect onderwerp voor dit thema! Ik had dan ook geen twijfel bij het goedkeuren.

Onderzoeksvraag: Hoe zou John zich gevoeld hebben na al zijn succes, maar ook drama's?


Lodewijk XIV

Omdat Lodewijk en Antoinette zo bekend waren heeft een groepje voor Lodewijk XIV en zijn familie gekozen. De afloop van hun verhaal was bij de kinderen al bekend, maar ze vroegen zich toch één ding af.

Onderzoeksvraag: Wat is het verschil in de manier waarop Lodewijk XIV tijdens het begin en het einde naar zijn volk keek?


Kim Kardashian

Niet echt de familie die je voor je ziet als je denkt aan 'fantastische families', maar ik heb het onderwerp goedgekeurd nadat dit groepje vertelde dat ze zouden onderzoeken hoe de familie in godsnaam zo beroemd is geworden. 

Onderzoeksvraag: Hoe zijn de Kardashian's zo beroemd geworden?


Mao Zedong

Ik heb geen idee hoe het groepje jongens op deze hoofdpersoon is gekomen. Omdat er weinig bekend is bij de kinderen over deze man vond ik het juist een goed onderwerp. Afspraak was wel om te bekijken wat de connectie tussen communisme en zijn familie was.

Onderzoeksvraag: Waarom is Mao Zedong communistisch geworden?


Theodore Roosevelt

Theodore Roosevelt en zijn familie vond ik een interessant gekozen onderwerp. Ik wist niets over de familie en de andere kinderen waarschijnlijk ook niet. De onderzoeksvraag vond ik erg goed. Het onderwerp is dan ook gelijk goedgekeurd.

Onderzoeksvraag: Waarom was de familie van Theodore Roosevelt zo succesvol?


Hopelijk heeft deze blog jou en jouw kinderen meer inspiratie gegeven voor een hoofdpersoon en onderzoeksvraag!

Heb je vragen, tips of tops? Plaats een reactie!

Reactie plaatsen

Reacties

A
2 jaar geleden

Hoi,

Volgens mij zit er een fout in één van de personages. Het moet zijn Lodewijk de XVI en niet de zonnekoning. Die laatste was iig niet getrouwd met Marie Antionette